meer uitleg gehoorzaamheid

wij doen het net even anders...

Leuk, als je hond kan zitten op commando....maar wij vinden het nog véél belangrijker dat je hond zich sociaal en aangepast gedraagt in deze drukke (honden)maatschappij.

 

In onze gehoorzaamheidstrainingen staat "gewenst sociaal gedrag" dan ook centraal: we willen dat jij, de hondeneigenaar, je hond ook écht begrijpt en daar op juiste wijze op kunt inspelen.

Dat "anders trainen" betekend natuurlijk niet dat we niet bezig zijn met gehoorzaamheid...sterker nog, we proberen onze gehoorzaamheidsoefeningen op maat aan te bieden, en steeds moeilijker te maken.

Werken met afleidingen, onder verschillende omstandigheden... zodat, bijvoorbeeld, die "zit" ook écht "zit" is, ten allen tijden!

 

Doordat wij een strippenkaartsysteem hanteren kun je elk gewenst moment instromen, mits er nog plek is.

Je koopt dus 10 lessen in, die je naar eigen inzicht komt volgen. Voor elke keer dat je bent geweest tekenen wij een strip af en na 10 lessen is je cursus voorbij en ontvang je een deelnamecertificaat.

 

Onze gehoorzaamheidsgroepen bestaan uit maximaal 8 cursisten per instructeur, zodat er ook voldoende ruimte is om al jullie vragen te beantwoorden.

Inhoud van onze puppycursus

Je puppy is bij ons welkom vanaf 8 weken. We zijn van mening dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met de opvoeding en training van je pup.

In deze cursus staat dan ook het opvoedkundige aspect centraal, maar we besteden ook aandacht aan praktische zaken als: hoe ontmoet ik andere honden, hoe leer ik mijn puppy het bijten en opspringen af...en nog veel meer.

Ook gaan we aan de slag met gehoorzaamheidsoefeningen zoals "zit", "af", "rustig lopen aan de lijn", "kom hier" en nog enkele andere oefeningen, allemaal aangepast op het niveau van je jonge hond.

Tevens hebben we 2 themalessen in de cursus verwerkt. Zo gaan we tijdens een les naar de stad en gaan we in een les aan de slag met "hersenwerk voor honden".

Inhoud van onze vorming 1 cursus (pubers en instromers)

De vorming 1 cursus is geschikt voor (aanstaande)pubers of honden die enige "gehoorzaamheidsopfrissing" kunnen gebruiken.

In de vorming 1 besteden we aadacht aan de levensfase waar je hond in zit...de pubertijd is immers niet altijd even makkelijk.

Plots niet meer luisteren, een beetje macho worden, het zijn allemaal fases die erbij horen en die voor wat extra aandacht en begeleiding vragen...

In de vorming 1 volg je weer 10 lessen waarin we thematisch te werk gaan met een aantal oefeningen. Een deel van de oefeningen zijn ook al in de puppycursus behandeld, maar dit maal maken we ze moeilijker...met nog meer afleidende prikkels.

Tevens behandelen we een aantal nieuwe oefeningen, en maken we een combinatie van een aantal oefeningen.

Ook geven we in deze cursus 2 theorielessen die meer dan de moeite waard zijn. Zo geven we een les over lichaamstaal, en een les waarin we de voor- en nadelen van castratie bespreken en stilstaan bij dominantie en wat we daar heden ten dagen onder verstaan.

Net als in de puppycursus organiseren we in deze cursus een les in de stad en een les waarin we aan de slag gaan met "hersenwerk voor honden".

 

opmerking: Wij hebben er bewust voor gekozen om onze pups niet met elkaar te laten spelen op het lesveld.

Daar zijn de lessen niet voor bedoeld.

We geven je uiteraard wel uitleg over "verantwoord spelen" maar hebben dus geen speelkwartier vooraf, of na de les.

 

 

Copyright @Hond&Vorming

wil je iets van deze site overnemen?

Vraag dan even toestemming aan ons...kleine moeite die veel ergernissen voorkomt

Hond&Vorming

Gehoorzaamheid, mantrailing en detectie

 

Hond&Vorming is opgericht in 2012 en ons KvK nummers is 55342973.

Bankrekening: NL43ABNA 0466 3879 11

 

Laatste Nieuws!

 

Vanaf 6 maart draait ons zomerrooster weer.

19.00-20.00 uur pups / 20.30-21.30 uur vorming 1

 

Al onze mantralinstructeurs zijn geslaagd voor hun interne opleiding.

 

Contact?

 

Email: info@hondenvorming.nl

Telefoon: +31618921991

routebeschrijving: klik hier

alg.voorwaarden: klik hier