meer uitleg gehoorzaamheid

WIJ DOEN HET NET EVEN ANDERS

 

 

Leuk, als je hond kan zitten op commando, maar wij vinden het nog véél belangrijker dat je hond zich sociaal en aangepast gedraagt in deze drukke (honden)maatschappij.

 

 

In onze puppycursus en vorming 1 cursus (pubercursus) staat "gewenst sociaal gedrag" dan ook centraal: we willen dat jij, de hondeneigenaar, je hond ook écht begrijpt en daar op juiste wijze op kunt inspelen.

 

Dat "anders trainen" betekend natuurlijk niet dat we niet bezig zijn met gehoorzaamheid...sterker nog, we proberen onze gehoorzaamheidsoefeningen op maat aan te bieden, en steeds moeilijker te maken.

 

Werken met afleidingen, onder verschillende omstandigheden... zodat, bijvoorbeeld, die "zit" ook écht "zit" is, ten allen tijden!

 

Onze vorming 2 cursus is gericht op honden en eigenaren die graag de gehoorzaamheid naar een hoger niveau willen tillen. In deze cursus worden dan ook de oefeningen verwerkt zoals ze zijn terug te vinden in de FCI obedience reglementen.

We zijn echter niet op wedstrijdniveau aan het trainen, maar willen in deze cursus wel meer het accent leggen op de gehoorzaamheid i.p.v. gewenst sociaal gedrag.

 

momenteel zijn we de cursussen aan het reorganiseren. We nemen dan ook tijdelijk geen nieuwe cursisten meer aan. We maken via de bekende kanalen bekend wanneer aanmelden voor cursus weer mogelijk is! Let op: onze puppycursisten die nu al les van ons hebben krijgen uiteraard de kans om gewoon de vorming 1 te kunnen volgen na het afronden van hun cursus.

 

Doordat wij een strippenkaartsysteem hanteren kun je elk gewenst moment instromen, mits er nog plek is.

 

Je koopt dus 10 lessen in, die je naar eigen inzicht komt volgen.

Voor elke keer dat je bent geweest tekenen wij een strip af en na 10 lessen is je cursus voorbij en ontvang je een deelnamecertificaat.

Wij werken niet met examens, omdat we de overtuiging hebben dat een examen een momentopname is en verder weinig zegt over de prestaties die jij en je hond in een cursus leveren.

Daarbij zijn leerprestaties vaak afhankelijk van meerdere factoren.

Zo kan -bijvoorbeeld- een bordercollie waarschijnlijk vreselijk snel en makkelijk luisteren en heeft moet een engelse bulldogeigenaar er vaak meer moeite voor doen om zijn hond aan het luisteren te krijgen.

De prestaties van de een zijn daarom niet meer (of minder) dan die van de ander.

 

Onze gehoorzaamheidsgroepen bestaan uit maximaal 8 cursisten per instructeur, zodat er ook voldoende ruimte is om al jullie vragen te beantwoorden.

 

we krijgen vaker de vraag of bij ons de zogenaamde hoog risico honden mee mogen doen aan de cursus.

Feitelijk hanteren we bij Hond&Vorming de regel dat élke hond bij ons welkom is, mits hij zich sociaal kan opstellen ten opzichte van andere honden en/of gepaste afstand houdt van andere honden.

En als hij zich niet sociaal kan opstellen ten opzichte van andere honden, dan kijken we naar wat er aan mogelijkheden beschikbaar zijn om baas en hond toch te kunnen helpen, vraag dus gerust naar de mogelijkheden.

 

 

Inhoud puppycursus

 

 

Je puppy is bij ons welkom vanaf 8 weken. We zijn van mening dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met de opvoeding en training van je pup.

 

In deze cursus staat dan ook het opvoedkundige aspect centraal, maar we besteden ook aandacht aan praktische zaken als: hoe ontmoet ik andere honden, hoe leer ik mijn puppy het bijten en opspringen af...en nog veel meer.

 

Ook gaan we aan de slag met gehoorzaamheidsoefeningen zoals "zit", "af", "rustig lopen aan de lijn", "kom hier" en nog enkele andere oefeningen, allemaal aangepast op het niveau van je jonge hond.

 

Tevens hebben we 2 themalessen in de cursus verwerkt. Zo gaan we tijdens een les naar de stad en gaan we in een les aan de slag met "hersenwerk voor honden".

 

kosten: 10 lessen voor €100,00

mits er plek is, is het wekelijks mogelijk om in te stromen

 

tijdstip: dinsdag 19:00 - 20:00uur

 

 

Inhoud vorming 1

 

 

Je puber of instromer is bij ons welkom vanaf 5 maanden (of na het behalen van de puppuycursus)

De vorming 1 cursus is geschikt voor (aanstaande) pubers of honden die enige "gehoorzaamheidsopfrissing" kunnen gebruiken.

In de vorming 1 besteden we aadacht aan de levensfase waar je hond in zit...de pubertijd is immers niet altijd even makkelijk.

 

Plots niet meer luisteren, een beetje macho worden, het zijn allemaal fases die erbij horen en die voor wat extra aandacht en begeleiding vragen...

In de vorming 1 volg je weer 10 lessen waarin we thematisch te werk gaan met een aantal oefeningen. Een deel van de oefeningen zijn ook al in de puppycursus behandeld, maar dit maal maken we ze moeilijker...met nog meer afleidende prikkels.

 

Tevens behandelen we een aantal nieuwe oefeningen, en maken we een combinatie van een aantal oefeningen.

 

Ook geven we in deze cursus 2 theorielessen die meer dan de moeite waard zijn. Zo geven we een les over lichaamstaal, en een les waarin we de voor- en nadelen van castratie bespreken en stilstaan bij dominantie en wat we daar heden ten dagen onder verstaan.

 

Net als in de puppycursus organiseren we in deze cursus een les in de stad en een les waarin we aan de slag gaan met "hersenwerk voor honden".

 

kosten: 10 lessen voor €100,00

mits er plek is, is het wekelijks mogelijk om in te stromen

 

tijdstip: dinsdag 20:30 - 21:30uur

 

 

 

Onze spelregels

 

 

Wij hebben er bewust voor gekozen om onze honden niet met elkaar te laten spelen op het lesveld.

Daar zijn de lessen niet voor bedoeld.

 

We geven je uiteraard wel uitleg over "verantwoord spelen" maar hebben dus geen speelkwartier vooraf, of na de les.

Omdat bij ons alle honden welkom zijn (ook die met een "rugzakje") vragen we iedereen om gepaste afstand van elkaar te houden.

 

interesse gekregen en wil je mee doen?

via onderstaande knop kom je bij het inschrijfformulier.

in verband met een interne reorganisatie nemen wij tot 2019 geen nieuwe puppycursisten meer aan.

in de vorming 1 is het tot eind juli 2018 mogelijk je aan te melden, daarna nemen wij ook daar geen nieuwe cursisten meer aan tot 2019

WAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN

 

'Vooral de persoonlijke benadering en het kleinschalige trekt ons enorm.

Ik kom in ieder geval met veel plezier naar de training en mijn vrouwtje ook.'

CONTACT

 

Adres leslokatie: kijk hier,

Telefoon/ what's app:06-18921991

Email: info@hondenvorming.nl

LESDAGEN

 

Dinsdag (gehoorzaamheid & detectie)

Woensdag, Donderdag, Vrijdag en/of

Weekend (mantrailen)

FOLLOW US

Copyright ©Hondenvorming

 

wil je iets overnemen van onze site?

Vraag het dan eerst, dat voorkomt ergernis