Petra Fox


Newfies aan de bak!
Op dit moment hebben we ook weer 3 newfies, waarvan 1 herplaatser en 1 pup/puber.

We hebben door de jaren heen allerlei verschillende cursussen en activiteiten met onze honden gedaan . Oa. rally-o, clickertraining, allerlei workshops, mantrailen, detectie etc.


Maar waar we heel veel mee bezig zijn is ook waterwerk met de honden. Newfies zijn nl. waterhonden en waterreddingshonden, meestal zwemmen ze av nature al graag.

In het "zomerseizoen" zijn we daarom zowat wekelijks te vinden in en om het water

Over Petra


'Als je eigenwijze honden hebt, moet je daar vooral de humor van kunnen inzien!


Hallo, ik ben Petra. Heel wat jaartjes geleden, inmiddels al meer dan 15 kwam onze eerste newfie in ons leven. Een ras waar we bewust voor hadden gekozen. Deze was wel heel eigenwijs en liet zich niet zo makkelijk opvoeden met veel toen normale opvoedmethodes. Hierdoor ben ik verder gaan kijken en me verdiepen in hondengedrag en allerlei opvoedmethodes. Mijn interesse was gewekt!

Zo kon het ook niet bij maar 1 hond blijven, toen kwam nadat de eerste volwassen had een nieuw pupje. Jaren later kwam er weer eentje bij.

Zo merk je ook dat de ene hond niet de andere is, en er verschillende aanpakken kunnen zijn. 

Aangezien ik die kennis wel wilde delen en graag mensen help bij de opvoeding van hun huond, ben ik een aantal jaren geleden begonnen met les geven. Dit beviel heel erg en zodoende heb ik ook besloten om een officieel erkende opleiding kynologisch instructeur te volgen , welke ik in 2020 heb behaald.


.