meer uitleg AAT-honden

inzet van honden door hulpverleners om

mensen te ondersteunen

Hond&Vorming biedt haar expertise aan hulpverleners die hun hond als AAT-hond willen inzetten.


AAT-honden zijn ondersteunend werkzaam in therapeutische sessies.

 

wat is een AAT-hond?


Een AAT-hond wordt door een hulpverlener ingezet om te assisteren bij therapeutische sessies.

De inzet kan bedoelt zijn als buddy tijdens sessies, maar denk ook aan leeshonden, honden die worden ingezet voor oefeningen die betrekking hebben op ervaringsleer en/of aai-honden in instellingen

Door goed op elkaar ingespeeld te zijn, kunnen hond en hulpverlener een waardevolle bijdrage leveren aan het proces waar een cliënt doorheen gaat.

Hoe prachtig dit ook klinkt, het is keihard werken voor hond en hulpverlener, en kan alleen onder de juiste condities en voorwaarden werken. Judith is zelf zo'n hulpverlener die met haar honden werkt in AAT-trajecten en weet als geen ander waar ze over praat. Als hulpverlener zet zij haar honden in bij jongeren en jong volwassenen die ASS hebben. Ook heeft zij als speltherapeute haar honden ingezet in sessies met kinderen, werkt 1 van haar honden als leeshond voor kinderen met dyslexie en werkt ze met jongeren en volwassenen die angst hebben voor honden.

Daarbij is Judith hondertrainer en gedragstherapeut... de juiste combinatie dus om hulpverleners te ondersteunen die ook de wens hebben om hun hond in te zetten als AAT-hond.


Hoe gaan we te werk?

Misschien heb je al een hond, ben je werkzaam in de hulpverlening, en denk je dat je hond geschikt is om te trainen tot AAT-hond, of ben je van plan een pup te kopen die opgeleid moet worden...hoe dan ook, alles begint bij de vraag of de hond in kwestie geschikt is voor zijn taken als AAT-hond.


om hier achter te komen zal er eerst een gedragstest moeten plaatsvinden waarin we kijken naar het karakter van de hond. Wij vinden het niet wenselijk om honden in te zetten die geen gedragstest hebben ondergaan.

Heeft de hond al een gedragstest ondergaan?

Dan hadden we daar graag inzage in om te beoordelen.

Als de hond niet geschikt geacht wordt zeggen we dat ook eerlijk, met een goede onderbouwing en eventuele adviezen.

noot: honden die tot de HR-groepen horen begeleiden wij niet.


Elk AAT-programma is maatwerk, daarom is het van belang samen goed te bespreken hoe de hond ingezet gaat worden. 

Aan de hand van dit gesprek maken we samen een plan waarin we kijken naar het welzijn van de hond en op welke wijze hij ingezet kan worden. Eventueel bedenken we samen een aantal oefeningen die ingezet kunnen worden tijdens AAT-werkzaamheden en begeleid ik jullie als AAT-team. Waar wenselijk observeer ik de inzet van de hond en geef feedback over deze inzet, uiteraard houden we daarbij altijd rekening met de privacy van de cliënt.indicatie tijdsinvestering en kosten


intakegesprek waarin we samen een plan van aanpak opstellen: €75,00

gedragstest: €100,00

individuele begeleiding van AAT-team: €35,00 per uur
Interesse of wil je meer weten?


Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden via info@hondenvorming.nl


let op: wij werken enkel in de regio's zuid Limburg ( van Maastricht tot aan Echt)  en Oostelijke mijnstreek (tot en met Simpelveld) voor onze trainingen op lokatie en rekenen een kilometervergoeding


ook organisaties kunnen contact met ons opnemen indien zij meer willen weten over de inzet van AAT-honden

HondHelpt verhuist weer naar NL! Zodra duidelijk is in welke vorm de werkzaamheden hervat worden maken we hier melding van!

Wij werken samen met Hondhelpt van Maud Zinck-van den Berg.

HondHelpt zoekt vanuit Spanje geschikte honden in asielen rondom Barcelona om in Nederland opgeleid te worden tot hulphond.

Door vele jaren ervaring met honden en trainen, gelooft HondHelpt in het doel om van een stabiele asielhond een hulphond te maken. Daarnaast heeft Maud als orthopedagoog jarenlang ervaring in gezinnen en op scholen. Meer weten over Maud en haar werk?

Kijk dan op de site van Hondhelpt

wie is Judith?


Judith heeft al ruim 25 jaar ervaring als hulpverlener. Zo is ze werkzaam geweest in de GGZ, verslavingszorg, als autismespecialist en momenteel werkt zij als ambulante hulpverlener. Haar honden worden - indien gewenst - ingezet bij begeleidingstrajecten en zijn allen getest als AAT-honden.


Ze heeft opleidingen gevolgd als agogisch werker, maatschappelijk werker, speltherapeute en zich gespecialiseerd als autisme expert, en als coach bij allerlei vormen van angsten, maar in het bijzonder de angst voor honden


Tevens is Judith Kynologisch Gedragstherapeute en instructeur bij haar eigen hondenschool.


Al vanaf de start van haar hondenschool (2012) is ze betrokken geweest bij het testen van pups die eventueel als ASS-assistentiehonden getraind gaan worden, test ze AAA/AAT-honden en heeft ze - op verzoek van hulpvragers - hun honden met hen getraind tot buddyhonden.


Doordat Judith ook als hulpverlener bekend is met de hulpvragen die er liggen bij mensen, kan ze de training van een buddyhond aanpassen aan ieders persoonlijke hulpvraag en zowel hond als mensen begeleiden in dit proces wat ze met elkaar aan gaan.

WAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN


'Vooral de persoonlijke benadering en het kleinschalige trekt ons enorm.

Ik kom in ieder geval met veel plezier naar de training en mijn vrouwtje ook.'

CONTACT


Adres leslokatie: kijk hier,

Telefoon/ what's app:06-18921991

Email: info@hondenvorming.nl

LESDAGEN


Dinsdag :gehoorzaamheid & buddytraining & rally-o & cirkeltraining

Woensdag, Donderdag, Vrijdag en/of

Weekend (mantrailen)

FOLLOW US

Copyright ©Hondenvorming


wil je iets overnemen van onze site?

Vraag het dan eerst, dat voorkomt ergernis