meer uitleg vorming 1

meer uitleg

Vorming 1 cursus


Je puber of instromer is bij ons welkom vanaf 5 maanden

(of na het behalen van de puppycursus)


De vorming 1 cursus is geschikt voor (aanstaande) pubers of honden die enige "gehoorzaamheidsopfrissing" kunnen gebruiken.

 

WIJ DOEN HET NET EVEN ANDERS....

 

Leuk, als je hond kan zitten op commando, maar wij vinden het nog véél belangrijker dat je hond zich sociaal en aangepast gedraagt in deze drukke (honden)maatschappij.


In onze puppycursus en vorming 1 cursus (pubercursus)  staat "gewenst sociaal gedrag" dan ook centraal: we willen dat jij, de hondeneigenaar, je hond ook écht begrijpt en daar op juiste wijze op kunt inspelen.


Dat "anders trainen" betekend natuurlijk niet dat we niet bezig zijn met gehoorzaamheid...sterker nog, we proberen onze gehoorzaamheidsoefeningen op maat aan te bieden, en steeds moeilijker te maken.

Werken met afleidingen, onder verschillende omstandigheden... zodat, bijvoorbeeld, die "zit" ook écht "zit" is, ten allen tijden!


Je puber of instromer is bij ons welkom vanaf 5 maanden (of na het behalen van de puppycursus)

De vorming 1 cursus is geschikt voor (aanstaande) pubers of honden die enige "gehoorzaamheidsopfrissing" kunnen gebruiken.


In de vorming 1 besteden we aadacht aan de levensfase waar je hond in zit...de pubertijd is immers niet altijd even makkelijk.


Plots niet meer luisteren, een beetje macho worden, het zijn allemaal fases die erbij horen en die voor wat extra aandacht en begeleiding vragen...


In de vorming 1 volg je weer 8 lessen waarin we thematisch te werk gaan met een aantal oefeningen. Een deel van de oefeningen zijn ook al in de puppycursus behandeld, maar dit maal maken we ze moeilijker...met nog meer afleidende prikkels.


Tevens behandelen we een aantal nieuwe oefeningen, en maken we een combinatie van een aantal oefeningen.


Ook geven we in deze cursus 2 theorielessen die meer dan de moeite waard zijn.

Zo geven we een les over lichaamstaal, en een les waarin we de voor- en nadelen van castratie bespreken en stilstaan bij dominantie en wat we daar heden ten dagen onder verstaan.


Wij werken niet met examens, omdat we de overtuiging hebben dat een examen een momentopname is en verder weinig zegt over de prestaties die jij en je hond in een cursus leveren.


Daarbij zijn leerprestaties vaak afhankelijk van meerdere factoren.


Zo kan -bijvoorbeeld- een bordercollie waarschijnlijk vreselijk snel en makkelijk luisteren en heeft moet een engelse bulldogeigenaar er vaak meer moeite voor doen om zijn hond aan het luisteren te krijgen.


De prestaties van de een zijn daarom niet meer (of minder) dan die van de ander.


Onze gehoorzaamheidsgroepen bestaan uit maximaal 8 cursisten per instructeur, zodat er ook voldoende ruimte is om al jullie vragen te beantwoorden.

 


we krijgen vaker de vraag of bij ons de zogenaamde hoog risico honden mee mogen doen aan de cursus.


Feitelijk hanteren we bij Hond&Vorming de regel dat élke hond bij ons welkom is, mits hij zich sociaal kan opstellen ten opzichte van andere honden en/of gepaste afstand houdt van andere honden.


En als hij zich niet sociaal kan opstellen ten opzichte van andere honden, dan kijken we naar wat er aan mogelijkheden beschikbaar zijn om baas en hond toch te kunnen helpen, vraag dus gerust naar de mogelijkheden.


Onze spelregels

Wij hebben er bewust voor gekozen om onze honden niet met elkaar te laten spelen op het lesveld.


Daar zijn de lessen niet voor bedoeld.

We geven je uiteraard wel uitleg over  "verantwoord spelen" maar hebben dus geen speelkwartier vooraf, of na de les.

Omdat bij ons alle honden welkom zijn (ook die met een "rugzakje") vragen we iedereen om gepaste afstand van elkaar te houden.


 


kosten: 8 lessen voor €100,00

tijdstip: dinsdag  20:30 - 21:30uur

startdata: zie agendaWAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN


'Vooral de persoonlijke benadering en het kleinschalige trekt ons enorm.

Ik kom in ieder geval met veel plezier naar de training en mijn vrouwtje ook.'

CONTACT


Adres leslokatie: kijk hier,

Telefoon/ what's app:06-18921991

Email: info@hondenvorming.nl

LESDAGEN


Dinsdag :gehoorzaamheid & buddytraining & rally-o & cirkeltraining

Woensdag, Donderdag, Vrijdag en/of

Weekend (mantrailen)

FOLLOW US

Copyright ©Hondenvorming


wil je iets overnemen van onze site?

Vraag het dan eerst, dat voorkomt ergernis