Meer uitleg puppycursus
Wij doen het net even anders....


Leuk, als je hond kan zitten op commando, maar wij vinden het nog véél belangrijker dat je hond zich sociaal en aangepast gedraagt in deze drukke (honden)maatschappij.


In onze puppycursus staat "gewenst sociaal gedrag" dan ook centraal: we willen dat jij, de hondeneigenaar, je hond ook écht begrijpt en daar op juiste wijze op kunt inspelen.


Dat "anders trainen" betekend natuurlijk niet dat we niet bezig zijn met gehoorzaamheid...sterker nog, we proberen onze gehoorzaamheidsoefeningen op maat aan te bieden, en steeds moeilijker te maken.Werken met afleidingen, onder verschillende omstandigheden... zodat, bijvoorbeeld, die "zit" ook écht "zit" is, ten allen tijden!


Je puppy is bij ons welkom vanaf 8 weken.We zijn van mening dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met de opvoeding en training van je pup.


In deze cursus staat dan ook het opvoedkundige aspect centraal, maar we besteden ook aandacht aan praktische zaken als: hoe ontmoet ik andere honden, hoe leer ik mijn puppy het bijten en opspringen af...en nog veel meer

AANBOD


Geen examen, maar gewoon meedoen met de les


Ook gaan we aan de slag met gehoorzaamheidsoefeningen zoals "zit", "af", "rustig lopen aan de lijn", "kom hier" en nog enkele andere oefeningen, allemaal aangepast op het niveau van je jonge hond.


Tevens hebben we 2 themalessen in de cursus verwerkt. Zo gaan we tijdens een les naar de stad en gaan we in een les aan de slag met "hersenwerk voor honden".


Wij werken niet met examens, omdat we de overtuiging hebben dat een examen een momentopname is en verder weinig zegt over de prestaties die jij en je hond in een cursus leveren.


Daarbij zijn leerprestaties vaak afhankelijk van meerdere factoren.


Zo kan -bijvoorbeeld- een bordercollie waarschijnlijk vreselijk snel en makkelijk luisteren en heeft moet een engelse bulldogeigenaar er vaak meer moeite voor doen om zijn hond aan het luisteren te krijgen.


De prestaties van de een zijn daarom niet meer (of minder) dan die van de ander.


Onze puppycursus bestaat uit maximaal 8 cursisten, zodat er ook voldoende ruimte is om al jullie vragen te beantwoorden en wordt aangestuurd door 2 instructeurs.We hebben wel regels!Wij hebben er bewust voor gekozen om onze honden niet met elkaar te laten spelen op het lesveld.


Daar zijn de lessen niet voor bedoeld.


We geven je uiteraard wel uitleg over  "verantwoord spelen" maar hebben dus geen speelkwartier vooraf, of na de les.

Omdat bij ons alle honden welkom zijn (ook die met een "rugzakje") vragen we iedereen om gepaste afstand van elkaar te houden. 


kosten: 8 lessen voor €120,00

Bij aanmelding vragen we een aanbetaling van €25,00 

tijdstip: dinsdag  19.00 - 20.00 uur

startdata: zie agenda
Alle pups zijn welkom bij ons!


we krijgen vaker de vraag of bij ons alle rassen mee mogen doen aan de cursus.


Feitelijk hanteren we bij Hond&Vorming de regel dat élke hond bij ons welkom is, mits hij zich sociaal kan opstellen ten opzichte van andere honden en/of gepaste afstand houdt van andere honden.


En als hij zich niet sociaal kan opstellen ten opzichte van andere honden, dan kijken we naar wat er aan mogelijkheden beschikbaar zijn om baas en hond toch te kunnen helpen, vraag dus gerust naar de mogelijkheden.Copyright©Hondenvorming.

wil je iets overnemen van onze site?

Vraag het dan eerst, dat voorkomt ergernis

HOND&VORMING


Hondenschool en Gedragscentrum Hond&Vorming is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 55342973 en heeft een lokatie Schinveld.


Onze algemene voorwaarden en afspraken zijn op al onze lokaties (ook externe lokaties, bijvoorbeeld tijden het mantrailen) van toepassing.

CONTACT GEGEVENS

Emmastraat Schinveld (leslokatie)

Hazenkampstraat 59

6445 BK Brunssum (postadres)

(+31) - 618921991

OPENINGSTIJDEN


Wij zijn het gehele jaar geopend voor verschillende cursussen en trainingen


Dinsdag & Vrijdag: leslokatie Schinveld

Andere dagen: verschillend elokaties en tijdstippen (mantrailen)

Dinsdag en vrijdag: 11:00 -16:00 mogelijkheid privéles of gedragsconsult